Site icon LKA Latvijas Kultūras koledža

Latvijas Kultūras akadēmijas un Latvijas Kultūras koledžas konsolidācija un attīstība

(Nr. 5.2.1.1.i.0/2/24/I/CFLA/004)

2024. gada 13. maijā Latvijas Kultūras akadēmija (turpmāk – LKA) un Latvijas Kultūras koledža (turpmāk – LKK) ir parakstījušas savstarpēju vienošanos par projekta “Latvijas Kultūras akadēmijas un Latvijas Kultūras koledžas konsolidācija un attīstība” īstenošanu.

Projekta mērķis: ieviest strukturālas pārmaiņas, attīstīt infrastruktūru un studiju programmu pēctecību, lai stiprinātu institucionālo kapacitāti, augstākās kultūrizglītības un zinātnes izcilību, resursu ieguldījumu efektivitāti un starptautisko konkurētspēju. Konsolidācijas projekta rezultātā mainīsies LKK juridiskais statuss no šobrīd esošā statusa “aģentūra” uz akadēmijas struktūrvienība, ar katedrai pielīdzinātu statusu. Pēc strukturālo pārmaiņu ieviešanas laika posmā līdz 2026. gada 31. maijam LKK vairs nepastāvēs kā juridiska persona.

Projekts sastāvēs no šādām darbībām:

  1. Konsolidācijas granta īstenošana, kas ietvers 3 rīcības virzienus:
    1. Strukturālo pārmaiņu īstenošana;
    2. Jaunu un nākotnes izaicinājumiem un tematiskajai specializācijai pielāgotu studiju programmu izveide;
    3. Digitalizācija, tehnoloģiju attīstība, pētniecības un izglītības infrastruktūras uzlabošana.
  2. Projekta vadība un īstenošana.
  3. Komunikācijas un vizuālās identitātes prasību nodrošināšanas pasākumi.

Strukturālo pārmaiņu īstenošanas rīcības virziens ietvers LKK reorganizēšanu un integrēšanu LKA ekosistēmā kā struktūrvienību, tostarp, vienotas digitalizētas pārvaldības un kvalitātes sistēmas ieviešanu, vienotas akadēmiskā un administratīvā personāla profesionālās pilnveides sistēmas izveidi, LKA un LKK pētniecisko aktivitāšu sinerģijas pilnveidi, vienotas tālākizglītības un profesionālās pilnveides programmu piedāvājuma kocepcijas izveidi un Kultūras nozares kompetenču un karjeras atbalsta centra izveidi.

Jaunu un nākotnes izaicinājumiem un tematiskajai specializācijai pielāgotu studiju programmu izveides rīcības virziens paredz veikt LKA un LKK īstenoto studiju programmu darba tirgum izvērtējumu, LKK un LKA studiju programmu salāgošanu un 2 jaunu studiju programmu izstrādi un licencēšanu, lai nodrošinātu pēctecību īsā cikla profesionālās augstākās izglītības ieguvējiem un dažādu aktuālu darba tirgus segmentu “nosegšanu”.

Savukārt, studiju vides pilnveides/ digitalizācijas un tehnoloģiju attīstības rīcības virziens paredz e-studiju vides Moodle pilnveidi, digitālo prasmju integrēšanu studiju procesā (studentu mērķa grupai), digitālo kompetenču apmācības administratīvajam un akadēmiskajam personālam, jauna aprīkojuma iegādi studiju un jaunrades procesa pilnveidei profesionālas ievirzes studiju programmām un atvērtajā pieejā balstīta LKA noslēguma un jaunrades darbu digitālā arhīva izveidi.

Latvijas Kultūras akadēmijas iekšējai konsolidācijai paredzētais investīciju apjoms – līdz 543 579 euro, tai skaitā Atveseļošanas fonda finansējums – 499 030 euro un valsts budžeta līdzfinansējums – 44 549 euro.

Projekts tiks īstenots no 2024. gada 15. marta līdz 2026. gada 31. maijam.

Exit mobile version