ANETE, ERASMUS PRAKSE NORVĒĢIJĀ ANETE1 Full view

ANETE, ERASMUS PRAKSE NORVĒĢIJĀ

ERASMUS prakse Voldas Universitātes koledžā, Voldā, Norvēģijā.

Studiju joma – māksla, izains (informatīvs, reklāmas)

Mobilitātes perioda ilgums – 4 mēneši un 5 dienas

Man ļoti patīk ceļot un iepazīt dažādu valstu kultūras, tāpēc ar nepacietību gaidīju iespēju doties Erasmus + apmaiņas programmā. Es izdomāju doties uz Norvēģiju, jo šī ir attīstīta valsts ar sakoptu vidi un fantastisku dabu. Visus dokumentus par apmaiņas programmu nokārtoju ātri un bez problēmām. LKA Latvijas Kultūras koledža palīdzēja nokārtot visus dokumentus gan pirms braukšanas un apmaiņas laikā, gan arī pēc programmas beigām.

Augusta vidū atlidoju uz Norvēģijas mazo, bet mājīgo pilsētiņu Voldu. Mani laipni sagaidīja uzņemošās skolas pārstāvji un izstāstīju visu par pilsētu un skolu. Nekādu problēmu nebija arī ar papīru darbiem, kas bija saistīti ar apmaiņas programmu. Voldas universitātes koledžas rūpējas par apmaiņas studentiem, atbild uz visiem jautājumiem ātri, palīdz neskaidrībās un rūpējas par to, lai jūtamies labi, rīkojot, dažādus pasākumus (internacionālās vakariņas, pārgājieni, ekskursijas utt.)

Es atbraucu uz Voldu, lai studētu vienu semestri Volda University College. Izvēlējos divus priekšmetus – vizuālo komunikāciju un stratēģisko dizainu. Abi priekšmeti lieliski attaisnoja manas cerības. Vizuālajā komunikācijā es apguvu zināšanas par to kā estētiski un efektīvi pasniegt cilvēkiem informāciju, veidojot informatīvus plakātus, bukletus un citus informatīvus darbus izmantojot gan digitālās, gan zīmēšanas zināšanas. Turklāt stratēģiskajā dizainā vairāk ir par kompāniju dizainu, brendingu un reklāmu. Ieguvu lielu pieredzi domājot jaunu dizainu reālai un iespaidīgai kompānijai Eiropas tirgū. Papildus šiem kursiem skola deva iespēju apgūt norvēģu valodas pamatus un es labprāt izmantoju šo iespēju. Beigu beigās ieguvu sertifikātu, kas apliecina, ka esmu apguvusi norvēģu valodas kursu.

Papildus mācībām aktīvi piedalījos Norvēģijas internacionālo studentu apvienībā (International student union- ISU) un biju tās biedrs. Šī organizācija rūpējas par internacionālajiem studentiem Norvēģijā, tas ir, organizē dažādus pasākumus gan izklaidējošu, gan izglītojošus. Kopumā esam 7 biedri no 7 valstīm(Vācijas, Krievijas, Nīderlandes, Moldovas, Sudānas un Latvijas) Tā bija lieliska iespēja sadarboties ar dažādu kultūru studentiem un kopā organizēt pasākumus.

Brīvajā laikā es aktīvi izbaudīju Norvēģiju. Uzkāpu vairākos kalnos un redzēju skatus, kurus nekad neaizmirsīšu. Priekš manis šis laiks bija piedzīvojumiem un sava redzesloka paplašināšanai. Protams, arī tas bija liels pārbaudījums man, meitenei no valsts ar ļoti līdzenu reljefu, kāpt neskaitāmos kalnos un pārbaudīt savu cīņassparu un izturību. Katra diena šajā valstī man bija kā jauns atklājums, kur ieraudzīt kaut ko jaunu un aizraujošu. Nekad neaizmirsīšu šos skaistos četrus mēnešus ar neskaitāmiem dabas skatiem, kas lutināja manas acis un jauniem draugiem no visas pasaules.

Studentiem, kas domā braukt uz Norvēģiju iesaku ņemt vērā faktu, ka Norvēģija ir viena no visdārgākajām valstīm pasaulē, bet ticiet man tie skati un izjūtas ir to izmaksu vērti! Pēc apmaiņas programmas ierados Latvijā kā jauns cilvēks ar jauniem un lielākiem mērķiem! Volda priekš manis patiešām bija vieta, kuru nekad neaizmirsīšu!