ELVIJS, ERASMUS PRAKSE TURCIJĀ Elvijs_Turcija_1 Full view

ELVIJS, ERASMUS PRAKSE TURCIJĀ

Bahçeşehir Üniversitesi, 2014. gada PAVASARA SEMESTRIS

Iemesls vilinājumam piedalīties šajā prakses programmā atrodams nesenā pozitīvā pieredzē – ERASMUS studiju apmaiņas programmā Polijā, kas man vainagojās ar pozitīviem iespaidiem un dārgām atmiņām. Taču mans pieredzes stāsts piedzīvoja turpinājumu Turcijā, pateicoties ārkārtīgElvijs_Turcija_2i atsaucīgajiem, izpalīdzīgajiem un atbalstošajiem koledžas vadības darbiniekiem. Rezultātā savu jauno praksi es uzsāku Bahçeşehir Universitātē, Stambulā, kur darbojos kā reklāmas un PR asistents Komunikācijas departamentā.

Universitātes darbinieki, speciālisti un pasniedzēji, kurus iepazinu, jau no sākuma ļāva nodibināt atvērtas un nesaspringtas darba attiecības. Rezultātā veidojās progresīva un veiksmīga ideju un ieteikumu apmaiņa un plānu izveide. Departamenta koordinatore, ar kuru sadarbojos visvairāk, sniedza padziļinātus ieskatus par Universitātes darbību, kā arī reklāmas un PR kultūru Turcijā.

Taču visspilgtāko iespaidu, protams, atstāj pati pilsēta, kas dzīvo un elpo gan dienā, gan naktī. Bieži uzskatīta par Turcijas kultūras galvaspilsētu, šeit cilvēks no jebkuras pasaules malas var iemīlēt krāšņās ielas, arhitektūras un vēstures pieminekļus un pašu multikulturālo pilsētas būtību.

Elvijs_Turcija_3

Protams, kontrasts starp Stambulu un Rīgu ir ārkārtīgi jūtams, kas jau pirmajos momentos mani izstūma no ierastās komforta zonas, liekot ātri mācīties un pielāgoties. Šajā procesā es spēju apgūt jaunas valodas pamatus, tradīcijas, paražas un interesantas kultūras nianses.

Šī ERASMUS prakses programma apliecināja man jau zināmo. Profesionālais un emocionālais piepildījums, ko var šeit izjust ikdienā, atrodoties darbības centrā, ir nesalīdzināms ar jebkādu teorijas vērtību. Šaubīgajiem un ieintriģētajiem, kas apdomā iespēju doties šajā programmā, es no sirds iesaku uzdrīkstēties.

(Foto no autora privātā arhīva)