„BONUM CULTURA” KONCERTS ‘’MAN ŠODIEN 18…’’ “Bonum Cultura” – Man šodien 18… Full view

„BONUM CULTURA” KONCERTS ‘’MAN ŠODIEN 18…’’

Pusotra gada vecumā cilvēkam rodas izpratne par apkārt notiekošo, tiek aptverts, ka pasaule ir plaša un katru dienu kļūst arvien plašāka. Arī mūsu koris „Bonum Cultura” šajā pusotrā gadā ir redzējis daudz dažādu apvāršņu, iemācījies komunicēt savā valodā un arvien dzenās uz priekšu ieraudzīt, aptaustīt, saklausīt, sajust un atklāt neatklāto.

  1. gada rudenī – pašā ceļa sākumā, „Bonum Cultura” uzstājās kopā ar jau pieredzējušiem koriem, kas, tik jaunam esot, noteikti liek mazliet nobīties, taču ne apstāties – drīz pēc tam nāca jaunas koncertpieredzes, no kurām kulminācijas punkti bija dalība Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētkos „Gaudeamus”, Vispasaules Koru Olimpiādē. Viens no interesantākajiem izaicinājumiem bija piedalīšanās TV šovā atbalstot Baumaņu ģimeni. Neilgi pirms 1 gada vecuma atzīmes, Bonumieši sakravāja čemodānus un brauca uz Franciju dziedāt koru festivālā. Iespējams, ka šis brauciens bija iemesls izpildīt pāris dziesmas arī franču valodā. Tad nu noteikti ir jādodas arī uz Itāliju, Spāniju, Vāciju, Āfriku un citām valstīm, jo arī šo valstu valodās koristi prot dziedāt!

Pa starpu tam visam, koristi ir viesojušies mūzikas ierakstu studijā, kur tapa uzmetums pirmajam Bonum Cultura diskam, kā arī, lielas centības rezultātā, ir noformēts kopējais vizuālais tēls. Nevar nepieminēt arī kora atbalsta biedrības dibināšanu, kas ļaus vairāk popularizēt kordziedāšanas kultūru un noteikti pavērs ceļu uz jauniem projektiem.

Sava jubilejas koncerta organizēšana ir lieliska iespēja parādīt un pašiem izvērtēt savas spējas un sasniegumus. Šis jubilejas koncerts, kura programma ir tikpat daudzveidīga kā visi dalībnieki un mūsu pieredze, ir pierādījums tam, ka aktīvi jauniešu kori ir vajadzīgi. Ar katru jaunu pieredzi rodas iespēja izdarīt kaut ko vēl un mēs to noteikti izmantojam – jau pavisam drīz sāksim gatavoties braucienam pie brāļiem lietuviešiem, lai piedalītos konkursā „Juventus 2015” Kauņā, jūnijā piedzīvosim arī VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētkus Rīgā un pēc tam dosimies uz jau iepazīto franču zemi, parādīt savu daudzbalsību festivālā „Festival Chorel International en Provence”. Francija savu attieksmi par mūsu kora kvalitāti izrāda ar īpašu ielūgumu piedalīties konkrētā festivāla 20 gadu jubilejas koncertos!

Ar katru jaunu dzīves mēnesi iemācamies ko jaunu un tad, kad aicināsim uz „Bonum Cultura” nākamo svētku koncertu, noteikti pārsteigsim gan jūs, gan paši sevi ar jauniem atklājumiem.

"Bonum Cultura" koncerts